W trosce o zdrowie i dobre samopoczucie

Drodzy moi: Członkowie Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków Oddział Powiatowy w Busku- Zdroju. Od naszego ostatniego spotkania 28 lutego 2020 roku, upłynęło już sporo czasu i dalej nie wiemy i nawet przewidzieć nie możemy kiedy będziemy mogli spotkać się na naszym cyklicznym/comiesięcznym/ zebraniu. Czas dla wszystkich w cieniu pandemii jest trudny a szczególnie dla nas cukrzyków, obciążonymi jeszcze współistniejącymi chorobami. Uważajmy na siebie, w miarę możliwości przestrzegajmy wszystkich zasad chroniących już i tak szwankujące nasze zdrowie .Każdy z nas odczuwa niepokój. Musimy poszukiwać sposobu, jak sobie w tej sytuacji poradzić, szukać pomocy i sposobu zagwarantowania sobie bezpieczeństwa .Kontaktujmy się telefonicznie, wspierajmy się, pocieszajmy, nie bójmy i nie wstydźmy się prosić o pomoc, przysługę od tych osób które mogą, które są na pomoc nam przygotowane. Kontaktowałam się z bardzo wieloma osobami naszego Stowarzyszenia szczególnie mieszkającymi samotnie oferując pomoc, poradę, wsparcie i dalej jestem do dyspozycji w miarę możliwości. Życzę Wam Drodzy moi zdrowia i spokoju. Musimy być cierpliwi i bardzo ostrożni. aby wygrać walkę z panoszącym się i niezwykle agresywnym KORONOWIRUSEM by móc w pełnym składzie spotkać się na naszym kolejnym zebraniu .Czego Wam i sobie z całego serca życzę. Pozdrawiam serdecznie.

Jadwiga Karczewska- prezes