Buscy diabetycy na wczasach nad morzem

KAŻDY POWINIEN ODPOCZĄĆ, chociaż  przez kilka dni, PRZYNAJMNIEJ RAZ W ROKU.

To dla naszego zdrowia psychicznego i fizycznego bardzo ważna sprawa.

RELAKS – to stan, który pozwala nam na  prawie całkowite wyłączenie z życia codziennego.

Mało telefonów, odbierania e-maili, rozmów na facebooku, powinien pochłaniać  nas odpoczynek, ruch i lekka rehabilitacja.

Trzydziesto osobowa grupa  z Buska-Zdroju(w większości diabetyków )wzięła sobie to mocno do serca i udała się na tydzień do  Ośrodka Rehabilitacyjno-Wczasowego „Floryn „w Mielnie-Unieście.

Warunki pobytu bardzo fajne: zakwaterowanie w pokojach 2-3 osobowych, całodzienne bardzo dobre domowe wyżywienie, bogaty program rozrywkowy i rekreacyjny(ognisko, rejs statkiem po Jeziorze Jamno, wieczorek taneczny, codzienna Zumba, gimnastyka poranna , karaoke), 3 zabiegi rehabilitacyjne, profesjonalna obsługa turnusu.

Tak bogaty program  i warunki ,pozwoliły nam się rzeczywiście zrelaksować i odpocząć.

No i to co najważniejsze spacery wzdłuż linii brzegowej naszego pięknego choć mocno wzburzonego morza, które mieliśmy bez mała w zasięgu wzroku bo tylko ok. 50 m od pensjonatu.

Z niedosytem, że trochę za krótki pobyt , szczęśliwie powróciliśmy do swoich domów z nadzieją że wrócimy tam za rok.

Jadwiga Karczewska – prezes PSD Busko-Zdrój