Zebranie miesięczne diabetyków 26.05. 2017 r.

Zniżki na bilety do instytucji kultury, oraz rabaty na zabiegi fizjoterapii i wypoczynek w ośrodkach hotelowo – rehabilitacyjnych regionu dla osób powyżej 60 roku życia, założyła Świętokrzyska Karta Seniora, o czym szczegółowo na piątkowym zebraniu poinformowała nas prowadząca  wykład  V-ce Przewodnicząca Świętokrzyskiej Rady Seniora Pani Andruszko Sabina.

Ze specjalnej oferty będą mogli skorzystać  nie tylko mieszkańcy województwa Świętokrzyskiego, ale również mieszkańcy całej Polski.

Oto lista instytucji i firm, które dają zniżkę na Kartę Seniora: Wojewódzki Dom Kultury w Kielcach, Teatr imienia Żeromskiego w Kielcach, Muzeum Narodowe w Kielcach, Stowarzyszenie „Delta” w Bałtowie , Zamek Krzyżtopór w Ujeździe, Przychodnię „Synapsę” w Kielcach, Dom Opieki Rodzinnej w Pierzchnicy, Hotel Słoneczny Zdrój w Busku- Zdroju , Ośrodek Rehabilitacyjno Wypoczynkowy „Polanika” w Chrustach, Muzeum Wsi Kieleckiej, Uzdrowisko Busko-Zdrój S.A., Nissan Autoniss z Kielc.

W dalszej części zebrania poruszone zostały tematy związane z organizacją i planem wyjazdu w dniu 09.06.2017 r. na Ogólnopolską Pielgrzymkę  Diabetyków na Jasną Górę do Częstochowy, jak również z organizacją  pełnopłatnego turnusu wypoczynkowo  – rehabilitacyjnego  w miesiącu lipcu t.j. od 01-07 lipca nad morze.

Ponieważ wśród naszej Organizacji jest wiele osób które posiadają  różne uzdolnienia: (malarstwo, rzeźbiarstwo,  artystyczne, prace manualne, fotografika, piszą wiersze) postanowiliśmy utworzyć „Małą Galerię” na naszej stronie internetowej, aby każdy kto tylko posiada swój artystyczny dorobek  nie wstydził się przedstawić, pokazać i podzielił się z nami swoją pasją, czekamy na odważnych.

Przypominamy i dalej namawiamy do przyłączenia się kolejnych członków naszej organizacji do korzystania z zajęć rekreacyjnych na basenie w Sanatorium „Słowacki” w każdą środę o godz.17, jaki również na czwartkowe spacery z kijkami o godz.14 (zbiórka na parkingu obok Kościoła Św. Brata Alberta ul. Waryńskiego).